Разкриха жестоко убийство, извършено преди 3 години

0
Разкриха жестоко убийство, извършено преди 3 години

Жестоко убийство в плевенската местност „Нежовец" от 2011 г. беше разкрито три години по-късно, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Плевен главен инспектор Йордан Каменов.

На 18 февруари 2011 г. 63-годишния Любомир Цаков бе пребит до смърт с дървени предмети във вилата. Извършителите са четирима мъже на възраст между 30 и 45 години, членове на знакова за района престъпна група, специализирана за извършване на грабежи.

Убитият отглеждал животни. Крадците предположили, че държи пари във вилата от продажбата им, но не открили нищо, след като го убили.

Престъпниците нямат нито един ден трудов стаж и законни доходи. Занимават се от години с грабежи, извършват тежки престъпления срещу личността”, добави главен инспектор Каменов.

Всички са били в затвора с различни присъди. В момента е лишен от свобода петият член на групата. „Разкриването и задържането на четиримата мъже е знаково за всички останали криминалния контингент, защото са сред известните престъпни елементи в региона”, убеден е Каменов.

Според наблюдаващия прокурор Николай Пачевски са събрани достатъчно доказателства за престъпната им дейност и задържаните скоро ще бъдат изправени пред съда. За подобно тежко престъпление законът предвижда между 15 и 20 години затвор или доживотна присъда без право на замяна, посочи прокурорът.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари