Разкриха схема с фалшиви ТЕЛК решения в Цар Калоян

0
Две жени са източили над 100 000 лева от държавата
Две жени са източили над 100 000 лева от държавата Снимка: БГНЕС

Две жени са източили над 100 000 лева от държавата

Схема с фалшиви ТЕЛК решения беше разкрита в Цар Калоян. С неистински документи сто души от града с една и съща диагноза са ощетили държавния бюджет със стотици хиляди левове.

Всичко това - поне от 18 години. Все още няма медицинско лице, привлечено под отговорност, информира БНТ.

В Цар Калоян живеят малко над три хиляди души. Изведнъж сто от тях, предимно мъже, започнали да страдат от разширени вени. С решение на ТЕЛК получили инвалидни пенсии и други социални придобивки.

Болни разбира се няма, има само източване на държавния бюджет, а схемата може би щеше да продължи, ако полицията в Разград не беше проверила случаите.

Най-фрапиращите са с две възрастни жени, които неправомерно са взели от държавата близо 100 хиляди лева.

Една от жените е посочила, че живее в тази къща. Близките ѝ знаят за схемата. Съседите също. Откриваме жената на друг адрес в Цар Калоян. Отрича да е замесена в придобилата популярност схема "Разширени вени".

"Това решение неистинското на ТЕЛК го представя пред Регионалната служба "Социално подпомагане", откъдето има наглостта да получава едногодишни винетки за управление на автомобил напълно безплатно", заяви Тихомир Тодоров, окръжен прокурор на Разград.

В схемата с фалшивите ТЕЛК решения са замесени лекар и друг здравен работник. В документите липсва ръкописен почерк, което затруднява разследването.

"Докато при другите случаи имаме представяне на фалшиви документи пред медиците, то в този случай имаме само едно заявление до ТЕЛК. От там насетне някой здравен работник е предал вид на това решение, че е официален документ, облечено със срок, но понеже то е изцяло фалшиво там срок не е посочен и по този начин се е стигнало до неправомерно използване на това решение", допълни Тихомир Тодоров.

До разплитането на случаите се стига, след като част от обвинените посочват и други злоупотребили.

"Веднъж, който се опари, започва да говори пред кварталния отговорник и другите полицаи - ама защо само мен, еди си кой също има такова фалшиво решение, така че нищо необичайно по географските ни ширини", каза още окръжният прокурор Тихомир Тодоров.

Този вид престъпление се наказва с лишаване от свобода от две до осем години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 13
    1
    Дейба!
    Заради тия свинщини, горят хора с истински проблеми. Там, подавам документи на две години в картотеката в Русе. Обаждане по телефона: "Доктора трябва да ви види, въпреки документите ви". Венци Филипов бе! И кое да ми гледа на протезата? Че ми е пораснала ли? Кафе, уиски или пари няма да му дам. Давам едни 12 лева паркинг като инвалид. Докато чакам пред оная барака.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари