Разкриха откъде идва горивото на Марешки

0
Валя Ахчиева буквално разкости лъжите и схемите на Веселин Марешки
Валя Ахчиева буквално разкости лъжите и схемите на Веселин Марешки

"Запечатаха бензиностанцията на Марешки в Габрово. Дизела с 50% сяра над нормата! Произходът на горивото на Марешки под пълно съмнение!"

Моментално след публикацията пиарът на Марешки, в лицето на един спортен репортер, се скъса да лъготи, че такова запечатване няма и да залива Мрежата с коментари, че АФЕРА лъже и е готов даже да я закара с кола до Габрово за да се увери, че това, което е написала е лъжа, съобщава afera.bg.

Спортното репортерче обаче далдиса фатално, защото що е рекла АФЕРА, все е вярно.

Тази вечер в свое журналистическо разследване Валя Ахчиева в „Открито“ по БНТ буквално разкости лъжите и схемите на Веселин Марешки и нагледно бе показано как габровската колонка на бензиностанция по документи на майката на Марешки е запечатана със заповед на ДАМТН /Държавна Агенция по метрология и технически надзор/. Кадрите показаха как на 2 юни колонката на Марешки в Габрово е запечатана със заповед на ДАМТН, а само три дни по-късно някой върху заповедта е залепил лист с надпис „технически проблеми“, за да въведе в заблуждение клиентите, че не става дума за менте гориво. Кой е прикрил заповедта на ДАМТН никак не е трудно да се досетим.

А дизелът на Марешки в Габрово лъсва менте и фалшименто отвсякъде.

Пред Валя Ахчиева шефът на ДАМТН каза, че ДИЗЕЛЪТ, ОТКРИТ В БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА НА МАРЕШКИ В ГАБРОВО Е С 60-70% СЯРА В НЕГО И ТОВА Е ПОТВЪРДЕНО! Шефът на ДАМТН обаче в прав текст заяви, че е сезирал прокуратурата, защото много често между арбитража и резултатите от проверката има големи разлики в полза на снижаване в арбитража. Което, естествено е съмнително.

В капана падна и бившият шеф на ДАМТН, с който Валя Ахчиева се свърза по телефона – Стефан Костадинов, чиято жена пък имала три бензиностанции, докато оглавявал Агенцията, и който наивитетно я обърка, че едва ли не лобира за Марешки и предложи услугите си като консултант как може ДА ПАДНЕ открития скандален резултат на сяра в горивото на Марешки. Костадинов директно изрече, че на арбитраж открития щокиращ резултат „може да падне“.

Костадинов не скри обаче, че „Марешки прави някакви свои схеми за снабдяване с гориво и вероятно го е замърсил“.

Оказа се, че горивото, с което е заредена колонката на Марешки в Габрово идва от рафинерия Полисан – Русе чрез транспортна фирма Агро 03 – Вълчи дол. Пред Валя Ахчиева Димитър Василев от Агро 03 – Вълчи дол директно каза, че ГОРИВОТО Е ОМЕШАНО и скандално призна, че данъчния склад в Разлог, за което Ахчиева направи специално предаване, след което склада бе запечатан от ДАНС, всъщност не е източник на горивото на Марешки, а дизела идва от … база във Велинград! Според Василев горивото тръгва от тази база във Велинград, КЪДЕТО СЕ МЕШАТ ГОРИВАТА, а базата НЕ Е данъчен склад и в нея няма никакви измервателни уреди за качество. От тази база се зарежда и бензиностанцията на Марешки във Варна!

Кой тогава плаща акциз на държавата и ДДС? Във всеки случай НЕ Е „ЧЕСТНИЯТ“ МАРЕШКИ.

По телефона Веселин Марешки излъга директно за пореден път в ефир и изрече, че купувал горивото от Лукойл. 

МАРЕШКИ ОБАЧЕ НАГЛО ИЗЛЪГА АХЧИЕВА И ТОВА ЛЪСНА БЕЗАПЕЛАЦИОННО, след като представител на „Лукойл“ заяви пред Валя Ахчиева, че МАРЕШКИ НИКОГА НЕ Е КУПУВАЛ ГОРИВО И ДИЗЕЛ ОТ ЛУКОЙЛ!

Нещо повече – на 1 април т.г. Веселин Марешки е поискал от Лукойл оферти и ценова справка с намерение да купува гориво, но на 1 април е декларирал писмено, че няма готовност да купува от Лукойл. На екрана бе показан подписа на Марешки!

Експерти от ДАМТН коментираха, че менте горивото с над 60 -70 процента сяра на Марешки може да бъде или корабно гориво, или гориво от трети страни извън ЕС.

Някой сеща ли се за „Ислямска държава“?

Източник: Афера
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари