Разкриха кой е тайният свидетел по делото „Пепи Еврото“

0
Анонимният свидетел е адвокат Велимир Атанасов
Анонимният свидетел е адвокат Велимир Атанасов Снимка: БГНЕС

Анонимният свидетел е адвокат Велимир Атанасов

Един от защитените свидетели по разследването срещу и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов за дейността му като зам.-главен прокурор е получил заплашително писмо.

Прокурорът по случая разкри самоличността на свидетеля.

Анонимният свидетел е адвокат Велимир Атанасов. Неговата защита се сваля, уточни наблюдаващият прокурор Йордан Петров.

Защитеният свидетел изпраща писма до няколко институции, че е получил заплахи и така разкрива самоличността си, показват данни предоставени на bTV от Върховния касационен съд.

Атанасов е приобщен към делото лично от бившата шефка на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, обясни наблюдаващия прокурор Петров.

Адвокат Велемир Атанасов е от лицата, които са изключително приближени към Мартин Божанов-Нотариуса и бива разследван също за евентуалното участие в организирана престъпна група“, допълни той.

Зартова и Атанасов не бяха открити за коментар. Според прокурор Петров, въпреки атаките от групата на Нотариуса, делото ще бъде доведено до финал. Лятото той е поискал достъп до секретните материали, за да провери информацията.

Междувременно антимафиотите стигнаха до мъжа, изпращал имейли със заплахи до съдия Владислава Цариградска.

Оказва се, че освен съдия Цариградска той е заплашвал и други магистрати, институции и бизнесмени.

По информация на bTV авторът на имейлите е Илко Захариев. Той е от Сливен, живее в София и води скитнически живот. Движи се предимно в централната част на града. Заплахи изпраща от ноември миналата година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    ФъБъ И Булгар
    В България всички защитени свидетели са явни още в началото на тяхното поставяне в едно дело като такива.Какъв е смисъла тогава от понятието защитен свидетел след като тези срещу които трябва да свидетелстваш ти звънкат по телефона да ти пожелаят добро утро или лека нощ?
  • 3
    1
    Az
    Иначе е таен свидетел...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари