Разкопават прясно асфалтиран път в Русенско

2
След 12 години чакане: Бързата работа срам за майстора
След 12 години чакане: Бързата работа срам за майстора Снимка: Rousse.info / архив

Прясно ремонтиран път и поставен нов асфалт вече се реже и разрушава, за да се направят водостоци на третокласен път в района на Русе и град Бяла.

Инфарктната зона е в района на русенските села Иваново и Две могили. Там, само преди няколко месеца, след дълго настояване от живеещите в двете села и над 12 годишно очакване, бе асфалтиран пътя.

Днес майстори разбиваха готовата настилката, за да полагат водосточни тръби. Според експертите водостокът е първото нещо, което се прави преди да започне реконструкцията, пише TVN.

Върху новото асфалтово покритие вече са изкопани места за 2 водостока и са маркирани още три.

Защо обаче това се прави след това, обяснение няма.

Според Иван Недокланов, геодезист, „иновацията“ е повече от странна. Създадените след разбиването на асфалта дупки няма как да бъдат уплътнени, заради това че са малки, на фона на голямата сериозна уплътнителна техника.

Разбиването на новия положен асфалт в името на водостоците, е оставило и дири: несигнализирани с никакви знаци камари с чакъл, стърчащ от асфалтовата покривка. Опасни  за шофьорите, в особено вечер, тъй като не е осветен пътя.

Ежедневно пътуващите по този маршрут водачи на МПС-та са категорични, че  всичко това не е правилно, а разкопаните места са опасни

Хората недоумяват защо е разкопано и препращат да се търси отговор на този въпрос “ при Бойко, понеже той ходи с джипката“.

За парадокса да се разкопава прясно асфалтиран път, за да се прави нещо, което е било редно да се направи преди това,  Екипът на TVN  изпрати официално питане до до Агенция Пътна инфраструктура и очакваме отговор.

Третокласният път  Русе-Бяла се ремонтира по програмата на АПИ за подготовка на магистралата Русе-Велико Търново.

Само цената за изработването на проекта е 30 хил. лв.

Лошият участък на пътя стана причина назад във времето много хора да губят живота си в ПТП по него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари