Разказ за сугестопедията

0
Разказ за сугестопедията като образователен подход или как ученето може да бъде споделена  радост
Разказ за сугестопедията като образователен подход или как ученето може да бъде споделена радост

На 17 април от 11 ч. гост на културен център БН ще бъде Деница Александрова, която ще ни запознае с метода сугестопедия и ще ни сподели как с негова помощ ученето може да се превърне в радост.

Събитието е подходящо за преподаватели, родители, ученици в горните класове и всички, за които е интересно делото и изследванията на д-р Лозанов, световно признат експерт в областта.

Сугестопедията е начин на поднасяне на учебен материал, така че човек може да учи без умора и трудност. Този сугестопедичен метод следва няколко фази и има свои принципи и правила. Целта е да се активира едновременно и лявото мозъчно полукълбо, което обича да разсъждава и дясното, което иска да чувства и да се радва и по този начин да се използват резервите на нашия мозък. В сугестопедията се акцентира на периферното възприятие и богато се използват средствата на театъра,  класическото изкуство,  играта, песента и разказването на истории.

Вход свободен. Заповядайте.

Деница Александрова завършва математическа гимназия и английска филология във Велико Търново. След това се мести в София и работи като преподавател в държавно училище и езикова школа  в продължение на 9 години. През 2010г. открива сугестопедията като начин на преподаване и това преобръща живота, светоусещанията и заниманията й на 180 градуса. Силно впечатлена от метода, се записва на курс за преподаватели и попада в група,  която се обучава лично от проф. Георги Лозанов. Оставя традиционния начин на преподаване и се отдава на сугестопедичния. Зад гърба си има над 30 завършени курса в София, Търново, Габрово и Русе. Създател е на първата в България Музикална и Театрална Къща на Езиците "ДАРПЛЕЙ" във Велико Търново. Освен езиците, нейна голяма страст са народните танци и импро театъра. Създава и малка, непрофесионална група за импро театър в родния си град.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари