Разказ на полицая, отказал 10 000 евро подкуп

0
Рекордният подкуп е предложен от сирийски гражданин, чийто тест е показал употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин
Рекордният подкуп е предложен от сирийски гражданин, чийто тест е показал употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин Снимка: Ивелина Драгнева, bTv

Рекордният подкуп е предложен от сирийски гражданин, чийто тест е показал употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин

Сириец със статут на бежанец предложи рекорден подкуп от 10 000 евро на полицаи. Проверката на пътя показала, че 23-годишният шофьор е употребил три вида наркотици. След като бил задържан, той направил втори опит да се измъкне – с 3000 лева и скъп златен часовник, предава bTV.

Алек Каленски и колегата му Елена Симова се отзовали на сигнал за скандал в центъра на София. Оказало се, че единият от шофьорите е дрогиран. Полевият тест показва наличие на канабис, амфетамин и метамфетамин.

Младши инспектор Каленски слага белезниците на 23-годишния Ахмад Камиран. След минути обаче, от задната седалка в патрулката, задържаният казва, че му стягат и моли за помощ.

„В ръцете си държеше две пачки с банкноти от по 50 евро, като пусна същите на пода на служебния ни автомобил, и ги избута с крак към мен“, разказа Алек Каленски, младши инспектор в „Пътна полиция“ към СДВР.

Задържаният поискал да го освободят и да му върнат шофьорската книжка.

„Говореше перфектен български език. На секундата, когато видях парите, излязох и веднага докладвах на началника ми“, каза младши инспекторът.

Ахмад Камиран направил втори опит да се измъкне, като предложил по-малка сума.

Същият ни заяви, че има в него сума около 3000 лева в джоба му, както и златен часовник от скъпа марка“, допълни Алек Каленски.

Въпреки това, сирийският гражданин е задържан и е с две повдигнати обвинения. Проверява се дали е замесен и в други престъпления. Екипи на полицията посетиха новия му дом в село Мрамор, който още се ремонтира. Там обаче откриха само майстори. Разследването по случая продължава.

В кариерата на Алек Каленски отказаният подкуп не е първият, но се нарежда на първо място по размер. „200 лева имаше веднъж, веднъж 20 , но такава крупна сума за пръв път“, каза полицаят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Ега ти полицая
    Има да се учиш много. Първо се запиши в ГЕРБ , после ставай полицай .
  • 4
    1
    Милиционера
    Срам за пагона е това момче, редовия милиционер си затваря очите и за много по- малко. Някои сливополски даже и за 2 хляба...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари