Разиграха учение за реакция при бедствия и аварии в района на зона „Тегра“

0

В постановката се включиха екипи на пожарната, полицията, БЧК - Русе, ЦСМП - Русе и други

На площадката на „Пласментно-снабдителна база - Русе“, чиито оператор е „Лукойл България“ ЕООД, се проигра практическата част на планираното учебно занятие на Общинския план за защита при бедствия в частта му „Действие при промишлени аварии, свързани с отделянето на опасни химически вещества и смеси“.

В учението се включиха представители на ОД на МВР, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Русе, Областния съвет на Българския червен кръст – Русе, Центъра за спешна медицинска помощ – Русе, Доброволческото формирование за борба с бедствия и аварии към Община Русе, служители на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Русе.

Основната цел на учението е при възникнал инцидент да се проиграят съвместните действия, свързани с координация и взаимодействие между членовете на Общинския щаб за изпълнение на Плана за защита при бедствия, обясниха от Община Русе.

В хода на учението беше тествана локалната система за оповестяване, находяща се на територията на Дунавска индустриална зона „Тегра“. Автомобили със специален режим за движение обходиха района, като използваха звукова и светлинна сигнализация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари