Разговори с психолога Сузана Томова на тема: "Децата на новото време"

0

Дата: 27 ноември, петък, 2015 г., Русе

Място: РБ „Любен Каравелов“, фоайе, ІІ етаж

Начало: 17.30 ч.

Събитие: Среща-разговор с психолога-консултант Сузана Томова на тема “Децата на новото време /т.н. деца- индиго, кристални, златни/“.

Има ли трудно управляеми деца, които в същото време проявяват виталност и непредсказуеми дарби? Как да общуваме с „интуитивните” деца, които могат във всеки един момент да ни изненадат с проникновението си в миналото или бъдещето ни? Тези и други въпроси, които вълнуват нас-възрастните, докато общуваме с неподозирано големите, дори необятни светове на порастващите, ще дискутираме с психоложката Сузана Томова.

Тя проповядва идеята, че т.н. „деца индиго” имат особена аура и самите те могат да долавят аурата на околните, но го правят несъзнателно или интуитивно усещат, че превъзхождат възрастните в много отношения. Нашите деца умеят да ни забавляват, да ни отегчават и дори да ни ядосват понякога с проникновенията си. Какво може да постигне големият човек с нетрадиционни подходи в общуването с по-малките от него, или как едно цвете е в състояние да стимулира въображението на малчуганите, да ги накара да станат по-съсредоточени и по-добри. Семейното училище за родители на Сузана Томова e начин да се видим в огледалото за обратно виждане, т.е, как да се учим от интуитивността и чувствителността на нашите деца.

Анотация: Сузана Томова е клиничен психолог в Медицински център „Авицена”. Tова, което я отличава като специалист в нейната област е нестандартният подход при решаване на проблемите в човешките взаимоотношения. Тя прилага в практиката си игровата терапия, като много често лекува своите пациенти сред природата. Нейното верую е част от терапията на древния персийски лечител и философ Авицена, според когото „болестта е разногласие между душата и съзнанието на човека”. А лекарят трябва да ”лекува заедно с тялото и душата на човека”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари