Раздор в ГЕРБ Жени - Благоевград: Борисов ги обвини в загубата на изборите

0
Сигурно гласувате едни срещу други, кара им се партийният вожд
Сигурно гласувате едни срещу други, кара им се партийният вожд

Представителките на Благоевград възразиха срещу издигната номинация на Елена Ташкова за член на Националния изпълнителен съвет

Видео във Фейсбук показа как точно e протекла конфронтацията между Бойко Борисов и жените на ГЕРБ от Благоевград. Това стана вчера (26 септември) на Националното общо събрание на Жени ГЕРБ – женската организация на партията, която избра същия ден новото си ръководство, пише Факти.

На събранието, което се проведе онлайн, бяха представени кандидати за Националния изпълнителен съвет на Жени ГЕРБ от всички райони на страната. Като претендент от Благоевград беше посочена Елена Ташкова. При гласуването 840 делегати подкрепиха предложения състав на съвета, 3-ма бяха против, а 7 се въздържаха. Така беше избрана и самата Ташкова.

Представителките на Благоевград възразиха срещу издигната номинация на Елена Ташкова за член на Националния изпълнителен съвет. Оказа се, че тя не е номинирана от местната структура:

Всички ние сме изключително учудени от номинацията на госпожа Елена Ташкова, защото това не е нашата номинация. Тук сме 22-ма души и никой не иска г-жа Ташкова. Никой от нас не е гласувал за нея. Кой и кога е изпратил нейната номинация, не знаем. Ние не сме съгласни с това“, обяви областният координатор на женската организация Адриана Мелниклийска.

„Аз ще ви отговоря. Кой, кога и къде я е номинирал си е ваша работа. Вашата организация с подобно разединение доведе до това да губим избори след избори. Вашите разправии доведоха до това. Не ми се идва при вас, за да не ви слушам разправиите кой е по-голям. В Благоевград няма нещо, което да не сме направили. И вие губите избори, сигурно гласувате едни срещу други“, коментира в отговор лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Нашите номинации бяха Адриана Мумджийска и Росица Димитрова. Не бяхме дали одобрение за тази номинация. Затова се получи тази ситуация“, каза Мелниклийска.

Във фейсбук групата „Невежа власт“ беше публикувана част от словесната престрелка между благоевграската структура на ГЕРБ и Бойко Борисов.

Борисов беше публично сразен от Жени-ГЕРБ в Благоевград. Адриана Мелниклийска поиска думата и възнегодува срещу натрапена номинация за националното ръководство, която не са излъчили.

Ние присъстваме 22 жени в залата и за всяка от нас, с изключение на една, единствена, която вие дадохте за номинация от Благоевград, всички ние сме изключително учудени защо това е нашата номинация, защото нашите номинации официално са други. Не сме номинирали лицето Елена Ташкова. Кой и кога е изпратил на централата тази номинация, и кой и кога я е утвърдил за нашата област, за нас е неясно. Гарантирам ви, че нито една от жените, с изключение на самата Елена Ташкова, не желае да гласува за нея”, смело се изказа Мелниклийска.

Борисов веднага упрекна Жени-ГЕРБ от Благоевград, че заради техните разправии партията му губи изборите в този регион. Постепенно гневът го завладя напълно и той започна да изброява колко сгради е санирал в града и какво е построил.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ходих на врачка, която ми гледа бъдещето и вика:
- Гледам вила с басейн, в двора джип, а до басейна руса жена... Виждам и теб, ама от другата страна на оградата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук