Раздават пенсии на автобусна спирка

1
Хората чакат на студа и се страхуват, че някой ще ги окраде, но нямат избор
Хората чакат на студа и се страхуват, че някой ще ги окраде, но нямат избор Снимка: Радио Шумен

От два месеца пенсиите се раздават на автобусна спирка в село Тимарево

Доскоро пенсионерите получавали парите си в една от стаите на читалището, но договореността с „Български пощи“ била прекратена. Ново помещение и досега не е намерено.

В деня за раздаване на пенсиите пред автобусната спирка в село Тимарево се събират хора. Те очакват пощаджията, който идва по обяд. Върху скована от дъски маса мъжът брои парите на всеки, колкото се полага. Хората чакат на студа и се страхуват, че някой ще ги окраде, но нямат избор.

По правило те трябва да получават пенсиите на банкомат в село Белокопитово, но това е невъзможно, ако се разчита на обществен транспорт. Автобус има само за Шумен. Ако нямат лек автомобил, трябва да вървят два-три километра пеша.

"Това е вторият път, който идвам в село да раздавам по мобилен начин пенсиите. Опасно е, но за момента трябва да си изпълнявам задълженията, нямам друг вариант", каза пощенският служител Мехмед Сюлейман, цитиран от БНР.

На 11 декември миналата година кметът на село Тимарево Мехнуриет Басри е поискал да се освободи предоставеното помещение, без в замяна да е предложено друго, става ясно от отговора на „Български пощи“. Частни собственици също са отказали да предоставят помещение за раздаване на пенсиите.

Кметът на Тимарево Мехнуриет Басри отказа да обясни защо се е стигнало дотук и защо не съдейства.

За решаване на казуса в село Тимарево е потърсена подкрепа и от областния управител на Шумен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    селянин
    Ша ва еба в мангалите долни.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари