Раздаването на хранителните помощи се отлага

0
Първите пет продукта от пакета бяха раздадени в началото на годината
Първите пет продукта от пакета бяха раздадени в началото на годината Снимка: Булфото

Раздаването на хранителните помощи се отлага за неопределено време - причината е решението на Върховния административен съд да върне в процедурата фирмата, която обжалва поръчката пред КЗК.

След като се разбра, че хората няма да получат всички продукти за Великден, вицепремиерът Ивайло Калфин не пое ангажимент за конкретни срокове, пише Novini.bg

"До тука процедурата беше забавена от решение на различни институции. След решението на ВАС се свиква нова комисия, отварят се вече ценовите оферти и се подреждат изпълнителите, които трябва да имат срок на доставка и Червения кръст има готовност да ги разнесе.Това, което зависи от нас, ще го направим веднага. Да не коментирам решение на съда, но е много странно това решение, което е взето, но така или иначе ще го изпълним", обясни той.

Първите пет продукта от пакета бяха раздадени в началото на годината. Доставките на целия пакет хранителни помощи - за 255 хиляди социално слаби се финансира по европейска оперативна програма. Обявената обществена поръчка бе на стойност 24 млн. лв. и се обжалва.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Една от най-големите заблуди е, че немското е по-качествено от китайското. Ето - Берлинската стена падна, а китайската държи.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари