Раздадоха 350-метров тиквеник в Севлиево

0
Празници на тиквата в Севлиево
Празници на тиквата в Севлиево

Празници на тиквата в Севлиево

Пореден рекорд беляза тиквеникът, който всяка година местни кулинари приготвят за Празниците на тиквата в Севлиево. Тазгодишният сладкиш е дълъг 350 метра и за него са отишли 200 кг тиква.

За приготвянето на гигантския тиквеник, който е с 20 см по-дълъг от миналогодишния, са използвани 80 кг кори за баница и 45 кг захар, от които 15 кг пудра захар за поръсване. Използвани са 25 кг орехи, 35 литра олио, половин килограм канела и 250 гр ванилия.

В приготвянето се включиха готвачи от ресторантите на хотел "Севлиево плаза" и "Хелиос, от парти зона "Кулинар" и ресторант "Одеса". Тази година им помагаха ученици от Професионалната гимназия по туризъм "Пенчо Семов" в Габрово и Домашния социален патронаж.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари