Разбиха цех край Варна с един тон нелегално месо

3
Тепърва ще се уточнява от колко време е действал нелегалният цех и къде е била пласирана продукцията
Тепърва ще се уточнява от колко време е действал нелегалният цех и къде е била пласирана продукцията Снимка: ОДМВР-ВАРНА

Тепърва ще се уточнява от колко време е действал нелегалният цех и къде е била пласирана продукцията

При операция на отдел „Икономическа полиция“ е разбит нелегален цех за преработка на месо, съобщиха днес от пресцентъра на полицията във Варна. Акцията е реализирана съвместно с екипи на „Енерго-Про“, ВиК и Областната дирекция за безопасност на храните (ОДБХ) в крайморския град, предаде БТА.

Разкритата нелегална база е в землището на с. Въглен, община Аксаково. При акцията са задържани двама мъже - 40-годишен варненец и негов приятел от с. Слънчево, на 59 години. Двамата са отглеждали животни - прасета, овце и кокошки. Полицаите са намерили три хладилни фургона, в които са открити замразени меса и месни продукти с общо тегло около един тон. Стоката е била предназначена за продажба.

Служителите на „Енерго-Про“ се установили, че в базата има 6 нерегламентирани присъединявания към електропреносната мрежа, а тези на ВиК са констатирали, че и ползването на вода е незаконно.

От полицията уточниха, че задържаните не са представили абсолютно никакви документи за дейността на обекта, включително разрешително от ОДБХ. Тепърва ще се уточнява от колко време е действал нелегалният цех и къде е била пласирана продукцията. По случая е образувано досъдебно производство, което е докладвано в Районната прокуратура във Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари