Разбиха международна мрежа за фалшиви кредитни карти

0
При спецоперациите са арестувани 79 души в страни от Европа и 29 в Малайзия
При спецоперациите са арестувани 79 души в страни от Европа и 29 в Малайзия

Над 100 души са арестувани в Европа и Азия по подозрения в мошеничество с кредитни карти, съобщи Европол, цитирана от БГНЕС.

Разследването на случая е започнало в края на 2015 година. То показа, че създадената в Малайзия организирана престъпна групировка с помощта на специално оборудване е започнала да произвежда фалшиви кредитни карти с много високо качество, отбелязаха в Полицейската служба на Евросъюза.

„Тези карти са се използвали за придобиването на редица ценни стоки по цял свят, главно в магазините за електроника и за безмитната търговия на летищата. В европейските летища са били купувани главно бижута и скъпи часовници“, казаха още от Европол, чиято централа е във френския град Лион. Общите щети, нанесени от престъпниците, възлизат на 5 млн. евро.

При спецоперациите са арестувани 79 души в страни от Европа и 29 в Малайзия. Сред тя са водачите на престъпните групировки. Открити и демонтирани бяха два центъра за производство на фалшиви кредитни карти, иззети са 3000 такива карти, фалшиви паспорти, камери, бижута и големи суми в брой.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари