Разбиха група за разпространение на наркотици

0

Открити са над 25 кг марихуана и други наркотични вещества

Служители на ГД “Гранична полиция” неутрализираха организирана престъпна група за отглеждане и разпространение на наркотици.

Спецоперацията е реализирана, след осъществени оперативно-издирвателни действия от служители на ГПУ – Благоевград по получена информация за лица, занимаващи се с отглеждане и последващо съхранение и разпространение на наркотични вещества. В хода на разследването били установени трима мъже, които според първоначалните данни от лятото на тази година са отгледали наркотични растения от рода на канабиса. Растенията били засети в обособени за целта ниви в гористи райони над град Симитли, осигурени с охранителни камери. За растежа им било осигурено капково напояване, впоследствие отгледаните растения бивали обработени, а готовата за пласиране наркопродукция – съхранявана на различни места. По време на разследването в ГД „Гранична полиция“ била придобита информация, че мъжете, подпомагани от техни близки престъпни връзки, подготвяли незаконни сделки с цел разпространение на наркотичните вещества на различни контрагенти. Освен това граничните полицаи, подпомогнати от ГДГП, установили, че единият от мъжете се е занимавал и с изграждането на наркооранжерия в София. съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на операцията са задържани четирима мъже на територията на Симитли и Благоевград. При претърсване на адреси в Симитли са открити 4 чувала с около 23 кг канабис, иззети са 500 грама семена марихуана и 44 ловни патрона. Други трима са заловени в столицата. На един от проверените адреси е установено оборудвано помещение за отглеждане на канабис - саксии, вани за напояване на растения, гранули и тор за растения, система за вентилация, захранване и други технически компоненти. От други два адреса са иззети още пакети с марихуана и други видове наркотици - таблетки екстази, кокаин, пико, амфетамини, както и електронна везна.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Гранично полицейско управление - Благоевград под надзора на окръжната прокуратура.

На петима от задържаните са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група. С постановление на прокуратурата те са задържани за срок до 72 часа, като предстои да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари