Разбиха домашна наркооранжерия в София

0

Трима мъже и жена, замесени в престъпления с наркотици, са задържани от служители на столичното Трето РУ

В рамките на проведена вчера спецоперация за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, в района на ж.к. „Илинден“ полицаи от Трето РУ задържали 21-годишна жена и двама мъже - на 37 и 38 години, непосредствено след сделка с наркотици. При последвалите обиски и претърсвания в търговски обект, стопанисван от 38-годишния мъж, както и в автомобила му, са открити и иззети над 30 топчета тревиста маса. В хода на продължилото разследване криминалистите предприели процесуално-следствени действия и в къща, обитавана от него. Там те установили пригодена домашна оранжерия за отглеждане на марихуана, оборудвана с лампи, влагомери, въздуховоди. Намерени и иззети са около 100 саксии със засадени растения, достигнали фаза на растеж около 1.20 м, почти 1.5 кг суха тревиста маса, семена за засаждане, множество пликчета тип спейсбек, електронни везни и тефтер със саморъчни записки. На място е задържан и 47-годишен мъж.

Работа по случая продължава, в процес на изясняване е ролята на четиримата задържани в престъпната схема. Предстои доклад на събраните материали по образуваното досъдебно производство в прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари