Рашков: МВР е поело ангажимент към руското посолство да пази Паметника на съветската армия

0
Бойко Рашков е недоволен от полицаите, присъствали на боя в подлеза на СУ
Бойко Рашков е недоволен от полицаите, присъствали на боя в подлеза на СУ Снимка: Webcafe.bg

Бойко Рашков е недоволен от полицаите, присъствали на боя в подлеза на СУ

Вътрешният министър Бойко Рашков е недоволен от служителите на МВР, които са били на място, когато двата протеста на противници и поддръжници на изпращането на военна помощ в Украйна се сблъскаха в подлеза на Софийския университет.

„Ние в МВР сме критични и към едната, и към другата страна. В подлеза е имало полицаи, но там побоят бе нанесен на един гражданин. Имаме основание да не сме доволни от нашите служители, най-малкото, защото можеше да не се стигне до разбиването на главата на този гражданин, независимо дали обича, или мрази. (...) Едни пазят Паметника на съветската армия, други искат да го разрушат. Ние сме поели ангажимент към руското посолство и други мисии в нашата страна да се грижим за тези паметници и го правим“, заяви Рашков по време на блиц контрол в ресорната парламентарна комисия, цитиран от Оffnews.bg.

Вътрешният министър допълни, че МВР има нужда от допълнително финансиране в предстоящата актуализация на държавния бюджет, като на първи приоритет са възнагражденията на служителите, които дълго време не са били повишавани. Рашков обяви, че е получил съгласие от финансовия министър Асен Василев по въпроса.

„Никой от ръководството на МВР не поддържа друго становище от това, че действително трябва да се повишат възнагражденията. В момента на протестите - да пазят паметниците - са служителите на МВР, не армията. Те са непрекъснато ангажирани и получават по-ниски възнаграждения от служителите в затворите и много по-ниски от служителите на ДАНС. Имам огромното желание да им удвоя заплатите, но няма как да стане това, не е възможно в този момент“, каза Бойко Рашков.

Освен нуждата от повишаване на заплатите на служителите, е остарял и автомобилният парк на МВР. По думите на Рашков един средностатистически служебен автомобил на МВР, е на не по-малко от 11 години, което е много за една служебна кола, която винаги е в движение.

„В момента се обявяват поръчки, ще опитаме този път вместо да се купуват автомобили, да се вземат на оперативен лизинг“, каза Рашков и добави, че очаква МВР да обнови автомобилния си парк с 500-1000 автомобила с приемането на актуализацията на бюджета.

Не е образувано досъдебно производство на депутатите, свалили украинското знаме от СОС

Относно сваленото украинско знаме от балкона на Столичния общински съвет и липсата на полицейска намеса в този момент, вътрешният министър заяви, че тъй като в акцията са участвали народни представители от „Възраждане“, основният ангажимент се пада на прокуратурата. МВР нямало право да снема имунитет.

„Не бягаме от отговорност, но сме предпазливи, защото чух изказвания, които не трябва да се правят според мен, защото това са наши служители - те бранят обществения ред и се борят доколкото могат с престъпността. Да се обиждат от екрана, че са били неграмотни и не-знам-си-какво, още като тръгна тази работа от руското посолство с боята и други неща... Някак си трябва по-внимателно, айде, аз съм министър, мога да понеса тези неща, но тези хора са от години там - не трябва така“, каза Бойко Рашков

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    До втори - объркания
    Явно си доста объркан /не знам генетично или от рублите, които получаваш/ но не виждам нищо лошо в написаното от номер едно. Не е редно нашата полиция да пази и охранява с нашите пари и данъци паметниците на една окупационна армия. А в същото време никой да не пази и охранява възрастните хора по селата, станали жертва на нагли кражби от едни наши по-мургави "братя". Значи пари да охраняваме паметниците на съветския агресор има, но няма пари да пазим живота, честта, здравето и имуществото на нашите баби и дядовци, изоставени от деца и внуци по селата. Замисли се /естествено ако можеш/ кой е платения от нас и кой повече милее за България и кой повече за една чужда страна, обявила ни за НЕПРИЯТЕЛСКА.
  • 0
    2
    '\'\
    Коментар 1 е на поредния платен смешник на изчадията от сащ! Напусни България, хибриде на сащ! Напред, Русия! Вън на този от коментар 1 - джо бидонджията, иди в сащ и си смени пола, сащническа измет и усраинска подлога!
  • 1
    1
    Копейкин
    След като ще пазят паметника на окупаторите, нека повишението на заплатите да дойде от Митрофанова и Путлер
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари