Рамзан Кадиров нареди стрелба на месо при размирици в Чечения

1
Лидерът на Чечения е дал указания на министерството на вътрешните работи и на "Росгвардия" как да действат при евентуални масови безредици
Лидерът на Чечения е дал указания на министерството на вътрешните работи и на "Росгвардия" как да действат при евентуални масови безредици Снимка: © РИА Новости / Саид Царнаев

Лидерът на Чечения е дал указания на министерството на вътрешните работи и на "Росгвардия" как да действат при евентуални масови безредици

На фона на антисемитските прояви в съседната република Дагестан лидерът на Чечения Рамзан Кадиров предложи свой начин за справяне с масовите безредици, който предвижда стрелба по демонстрантите.

Рамзан Кадиров е дал указания на министерството на вътрешните работи и на "Росгвардия" как да действат при евентуални масови безредици в Чечения.

Ако човек участва в несанкционирани безредици, арестувайте го и го вкарайте в затвора. Или произведете три предупредителни изстрела във въздуха и след това, ако човекът не изпълнява изискванията на закона, стреляйте в челото. Повече няма да излязат. Това е моя заповед”, е казал Кадиров, цитиран от РИА "Новости" и БНР.

Видеозапис от правителственото заседание е публикуван в профила на чеченския лидер в социалната мрежа “Телеграм”.

Повече от 80 души са задържаните до момента след масовите безредици в неделя в столицата на Дагенстан Махачкала. Тогава стотици местни жители щурмуваха международното летище с намерението да се саморазправят с пасажерите на полет от Тел Авив. Ранени бяха над 20 души, сред които и полицаи. Вчера президентът на Русия Владимир Путин обвини за безредиците западните специални служби и тяхната агентура в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари