Райският газ ще се използва само в производството на храни

0
Народните представители приеха на второ четене промените в Закона за храните
Народните представители приеха на второ четене промените в Закона за храните Снимка: btv

Народните представители приеха на второ четене промените в Закона за храните

Народните представители приеха на второ четене промените в Закона за храните. Със 153 гласа “за” депутатите приеха употребата на диазотен оксид (райски газ) като добавка в храни да се допуска в обекти за производство и преработка на храни, както и заведения за обществено хранене, когато диазотният оксид се използва като добавка в помещенията за приготвянето на храни, предава БГНЕС.

Депутатите приеха да се налага глоба в размер от 500 до 1000 лв. на лице, което наруши вече приетите условия за употреба на райски газ. Освен това, който допусне в управляван от него обект извършването на подобно нарушение, ще се наказва с глоба в размер от 800 до 1500 лв., а при повторно извършване на същото нарушение – от 1500 до 3000 лв. На последно място, на бизнес оператор, който извърши нарушение по ал. 1 или 2 от закона, се налага глоба или имуществена санкция в размер от 3000 до 6000 лв., а при повторно извършване на същото нарушение - от 5000 до 12 000 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари