Радослав Бимбалов: ИТН е партия камикадзе, която евтаназира кабинета

0
Ако не пляснеш нахалниците през ръцете, какво друго да се случи, коментира екологът Петко Ковачев
Ако не пляснеш нахалниците през ръцете, какво друго да се случи, коментира екологът Петко Ковачев

Ако не пляснеш нахалниците през ръцете, какво друго да се случи, коментира екологът Петко Ковачев

Има такъв народ” не беше просто раково образувание, а си беше организъм, който да евтаназира правителството на България. Това беше като партия камикадзе. Провалът на това правителство е провал на цялата ни държава в един ужасяващ момент. Тази дестабилизация е търсена и то от руските интереси”. Това заяви в “Кой говори” по Дарик радио рекламният експерт Радослав Бимбалов.

Поетът и драматург Стефан Иванов припомни, че преди години лидерът на ИТН Слави Трифонов е искал да направи заведение “Камикадзе” в центъра на София. “Той успя да реализира тази си мечта, но в доста по-широк мащаб”, коментира Иванов.

Теодора Пеева от в. Сега определи, че за нея това е “логичен край на едно нелогично правителство”, тъй като са били събрани партии, които не са имали нищо общо помежду си. Според нея не е имало какво да гарантира едно дълго съществуване на кабинета, но все пак Пеева е очаквала правителството да управлява поне година. “Ситуацията може би прави услуга на хората, които искат да има реформи. Ако това правителство се беше задържало, едва ли, например, в съдебната реформа щяха да се направят реформи”, добави тя.

Още когато се сформира коалицията, ѝ бяха давани около 6 месеца, припомни екологът Петко Ковачев. Според него са били нужни ударни мерки още в началото. Той вижда некоректност в поведението на коалиционните партньори и отстъпки в тяхно име. “Ако не пляснеш нахалниците през ръцете, какво друго да се случи”, обобщи Ковачев.

Журналистът Теодора Пеева заяви, че е разочарована, защото в тази ситуация БСП се представя като партия на промяната. “Ако обаче бяхме решили да дадем оръжия на Украйна, сега щяхме да говорим за БСП, което взривява правителството, а не за ИТН. Оказа се, че правителството може да се огъва под натиск. ИТН са поводът, но има един участник - БСП, който иска да излезе в бяло”, добави Пеева.

Бимбалов допълни: “Това, което другарката по икономика от БСП ни готви, е най-страшното нещо - връщането на хартиените бюлетини. Върнат ли се, те са обратно в играта”.

По въпроса с оръжията за Украйна, Теодора Пеева заяви, че всъщност ние изнасяме огромно количество оръжия за страната, но не официално. “Така някой взема комисиона. Въпросът е кой е този някой и дали тези фирми не са на спонсори на БСП, примерно, след като министърът е от БСП”, попита с реторична интонация журналистката.

Тя тълкува, че хората протестират не защото непременно искат правителството в този му състав, а защото по думите й, статуквото е искало да натрие носа на онези, които искат промяна.

Петко Ковачев отбеляза, че по времето на кабинета “Петков” администрацията е останала същата през цялото управление, “а тя беше враждебно настроена. Имаше директни саботажи. Случаи, в които им се дават задачи от политическо ниво, и не се изпълняват”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари