Радио Свобода: Кадировците се прибраха в Чечня, дали са стотици жертви

0
Още на 13 март военните от Кавказ са заминали за Беларус, а оттам за Грозни
Още на 13 март военните от Кавказ са заминали за Беларус, а оттам за Грозни Снимка: Getty Images

Още на 13 март военните от Кавказ са заминали за Беларус, а оттам за Грозни

Чеченските военнослужещи от руската армия (известни още като "кадировци" по името на чеченския лидер Рамзан Кадиров) са загубили стотици войници при участието си във войната в Украйна и са се завърнали в Грозни още на 13 март, предаде Радио Свобода, цитирано от "Факти".

На 13 март проправителствените руски канали в Telegram публикуваха видео от военен митинг с Рамзан Кадиров. Твърди се, че записът е направен в Украйна, на няколко километра от Киев. Критиците на Кадиров нарекоха тази информация пореден пиар на войната. От контраразузнаването на Службата за безопасност на Украйна /СБУ/ предадоха за Радио Свобода, че Кадиров не е в Украйна, а 13 март е бил денят, в който група Кадировци е била депортирана от Киевска област в Беларус, а след това в Чечения.

Съобщенията за участие на чеченските военни в инвазията на Русия в Украйна започнаха още в първите дни на войната. На 26 февруари в интернет се появи видео, което показва, че предполагаемите чеченски военни окачват руско знаме на сграда на военна част в Гостомел, на 50 километра северозападно от украинската столица. В записа един от бойците, обръщайки се към Рамзан Кадиров, заявява, че неговото подразделение е отбило три атаки на украинската армия и е превзело обекта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    големи бойци
    крият се като мишки
  • 1
    4
    гост
    Вярвам в достоверните новини в България от само два сайта . Всичко останало е кьор фишек .
  • 0
    3
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    ...и един мармот завива шоколада в станиол!
  • 0
    2
    до № 1
    https://www.youtube.com/shorts/JgoftLx9Nds
  • 7
    1
    !!??
    брях, тези други кадировци ли са, на видео от вчера от мариупол?!? https://vk.com/wall-190150319_715722?fbclid=IwAR3hP8JdW55TlzKuMfAo2J4KsIxw_JTCJpDH786YPdl5BUGjcPCN74TGfOw
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари