Радан Кънев: Всички виждаме колко тежка е цената на зависимостта от Русия

0
Отказването на танкерите с втечнен газ е на ръба на политическо безумие, подчертава Радан Кънев
Отказването на танкерите с втечнен газ е на ръба на политическо безумие, подчертава Радан Кънев Снимка: БГНЕС

Отказването на танкерите с втечнен газ е на ръба на политическо безумие, подчертава Радан Кънев

Никога не е добре, когато управлението се държи меко казано неадекватно. Служебното правителство живее в измислен свят, в който може да измисли газ от „Газпром“. Дали това е морално? Естествено, че не, но те казват: „Ние сме прагматици“. Когато „Газпром“ не си вдига телефона, прагматикът става глупак. Границата е много тънка“. Това каза пред bTV евродепутатът Радан Кънев.

Според него това, че бяха отказани танкерите с втечнен газ е било на ръба на политическото безумие: „Не грешка, много повече от грешка“.

Русия взе политическо решение да спре газа за България в края на април. Първо бяха България и Полша, сега на практика за всички европейски държави. 10% от целия газов микс на Европа се формира от „Газпром“ към днешна дата срещу над 40% преди три месеца“, отбеляза той.

„Мисля, че всички виждаме колко тежка е цената на зависимостта от Русия. Големи части от Европа изпаднаха в много тежка едностранна зависимост от газови доставки от Русия, допълни Кънев.

Според него проблемът не е в доставките на газ. „Проблемът е, че повишеното търсене поражда стряскащи, много високи ценови нива, както и борсовата връзка между цените на газа и на електричеството поради факта, че в големи ключови държави ток се прави от газ“, изтъкна той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    darkaveng
    До 2! Баце, превъзбуден си нещо! Внимавай, че може да получиш инфарктец, инсултец, все лоши неща, че и смъртоносни! Опорките козяшки нефелни, бе! Незачет! И козяшки лебец днес няма да има! Анадънму?
  • -3
    2
    До оня отдолу
    Бе ей, рубльо нещастен, марш в блатная, кибик съветофилски
  • 1
    1
    $$##
    Рада дълбоката може и да си вярва, но директивите сега не идват от Русия, а от Европа и САЩ, и от чужди посолства. Търсете газ откъдето искате, не търгувайте с Русия, никой не ви кара насила. Да бъдеш правоверен атлантик не е достатъчно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари