Ръчна обработка на документите на Дунав мост причини километрични опашки

0
Не е човешко това, оплакват се изнервени шофьори, които чакат с часове да преминат границата
Не е човешко това, оплакват се изнервени шофьори, които чакат с часове да преминат границата Видео: БНТ

Километрична опашка от тежкотоварни автомобили отново се образува на граничния пункт Дунав мост при Русе.

Този път причината е, че от Агенция „Митници" въвеждат нова версия на модул „Пътни такси и разрешителни", информира БНт.

От осем сутринта преминаващите превозни средства на Дунав мост се обработват по аварийната процедура, тоест всички данни се обработват на хартия. Причината е, че от Агенция „Митници" обновяват софтуера за пътните такси и разрешителни, а целта е обработването на документите да става по-бързо. Техническата процедура приключи в 12 часа. Опашката е почти три километра в посока съседния град Мартен, а чакането изнерви шофьорите. 

В момента работят всички трасета, които са три за тежкотоварните и три за леките коли. Очаква се в следобедните часове на деня трафикът напълно да се нормализира, тъй като обработката на документите няма да отнема повече от минута - две.

Километричната опашка от тежкотоварни камиони се изви само за час и половина след началото на ръчната обработка на документите. Шофьорите нямаха представа защо трябва да чакат. Красимир Захариев е към края на колоната и предвижда, че при тази ситуация ще пристигне в румънския град Брашов най-рано след 7-8 часа.

Красимир Захариев: Би трябвало да се съобщава да ходим и на други такова и на Видин има граници.

Оказа се обаче, че трафикът е бил интензивен и вчера. Боян Дончев, който пътува от Девня за румънския град Плоещ, чака тук от 11 часа в понеделник.

Боян Тончев: Не можах да мина, тука пауза направих и продължавам вече повече от 24 часа. Проблем ли има в системата, обновяват ли я, но не е човешко. Няма никакви условия къде да спрем, паркингите пълни, как да работим. Искаме икономиката да върви, как да работим, като не ни дават.

Боян Тончев е категоричен, че фирмата, за която работи, ще претърпи загуби, тъй като няма да успее да спази часа си за разтоварване в Плоещ.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари