Работници и служители от НЗОК започват стачка

0
Работещите в Касата настояват да бъдат увеличени еднократно основните им заплати
Работещите в Касата настояват да бъдат увеличени еднократно основните им заплати

Работещите в Касата настояват да бъдат увеличени еднократно основните им заплати

Над 1500 работници и служители от НЗОК в София град, София област, Бургас, Варна, Плевен, Разград, Велико Търново, Пазарджик, Пловдив, Русе, Монтана, Силистра, Стара Загора, Ловеч, Враца, Благоевград, Търговище, Смолян, Габрово, Перник, Кюстендил и др. ще проведат едночасова предупредителна стачка днес.

Работещите в Касата настояват да бъдат увеличени еднократно основните им заплати, както и да бъдат осигурени минимум 200 щатни бройки за поемане на новите дейности в НЗОК.

Протестът се организира от Синдикат на административните служители “Подкрепа”. По изчисления на САС “Подкрепа” е необходимо да бъдат осигурени средства в размер на 10 милиона лева и именно това настояваме да бъде заложено в Закона за изменение и допълнение на Бюджета на НЗОК за 2022 г.

Работещите в НЗОК са специалисти с висока квалификация, които следва да администрират и контролират бюджет от 6 милиарда лева. Няма как да приемем за справедлива оценка на техния труд заплащане от 1000 лв. или 1200 лв. бруто. Членовете на КТ "Подкрепа" ще отстояват исканията си докрай и в случай, че не бъдат чути ще преустановят плащанията към договорните партньори на НЗОК - болници, аптеки, лични лекари и др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Опа, опа!
    "ще преустановят плащанията към договорните партньори на НЗОК - болници, аптеки, лични лекари и др." ?! Как точно ще се случи да преустановите плащанията към болницата в която съм с МОИТЕ пари??? МОИТЕ ПАРИ, които съм ви внасял 30 години предварително! Нещо за бащиния ли ги взехте? Абе това държава ли е или тъпа територия в която непотребни чиновници рекетират ?!
  • 3
    2
    русенец
    Няма какво да се церемоните с нас, направо си подайте оставките! Ще ни направите напук, а и в производството постоянно се търсят хора!
  • 3
    1
    София
    Мьрзеливите паразити,не ги е срам,ще работите,не се скатавайте!Парите са ви достатъчни,шефа вибеше,алкохолик а другата празноглава лелка!Жалка история!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари