Работник пострада при трудова злополука в Русе

1
Инцидентът е станал в обект на фирма, намиращ се в Източна промишлена зона
Инцидентът е станал в обект на фирма, намиращ се в Източна промишлена зона Снимка: Dunavmost / Архив

Инцидентът е станал в обект на фирма, намиращ се в Източна промишлена зона

На 12 октомври около 11:50 часа в Русе е възникнала трудова злополука, при която е пострадал 36-годишен мъж. Инцидентът е станал в обект на фирма, намиращ се в Източна промишлена зона.

Пострадалият е работел по техническата поддръжка във фирмата. Възложено му е било да подмени пластмасови панели на покрива на работните помещения. Докато се е придвижвал по него, е паднал от около 6 метра височина на пода между две от производствените халета.

Екип на ЦСМП е откарал пострадалия за оказване на медицинска помощ и лечение в болницата, където е приет с различни фрактури.

На местопроизшествието е извършен оглед и е започнало изясняване на инцидента. Образувано е досъдебно производство по описа на Второ РУ.

По случая е назначена техническа експертиза, която ще установи причините за злополуката.

От полицията припомнят, че работодателите са длъжни да осигуряват безопасни условия на труд за своите работници. Работниците от своя страна са длъжни да спазват правилата за безопасност на труда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари