Работна среща по проектите на трансграничната програма България - Румъния

0

Днес, под съпредседателство между г-н Стефко Бурджиев, Областен управител на област Русе и г-н Думитру Гаврила, заместник председател на Окръжен съвет Гюргево в община Хотареле, със съдействието на г-жа Лили Ганчева – изпълнителен директор на Еврорегион Данубиус се проведе работна среща между кметовете на общините Хоталере, Гряка и Бъняса от румънска и  Сливо поле и Ценово от българска страна, на която бяха обсъдени проектни предложения по тематични оси 4 и 5 на Програмата  ИНТЕРРЕГ  V-А.

В конкретика бяха дискутирани дейностите, които всяка страна е планирала да изпълни, както и разпределението на индикативните стойности по съответния  бюджет.

Срещата, в която взеха участие и екипите на кметовете на посочените общини,  премина в дух на взаимно разбирателство и толерантност като в самия и край беше договорено в до двуседмичен срок да се състои нова такава, на която следва да бъде отчетен напредъкът по списването на проектите и изчистването на евентуални проблемни въпроси.

Предвижда се по време на предстоящата среща да бъде подписано споразумение за партньорство между общините Бъняса и Сливо поле.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари