Шефовете на „Гранична полиция“ от България и Румъния се срещнаха в Русе

0
Основният им приоритет е приемането на двете страни в Шенген
Основният им приоритет е приемането на двете страни в Шенген Снимка: МВР

Основният им приоритет е приемането на двете страни в Шенген

Основен приоритет на Главна дирекция (ГД) „Гранична полиция“ в България и Главния инспекторат на граничната полиция на Румъния е активната работа по приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство. Около това се обединиха участниците в работна среща между директора на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Росица Димитрова и ръководителя на Главния инспекторат на граничната полиция на Румъния главен полицейски комисар Виктор Щефан-Ивашку, която се проведе днес в Русе, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Срещата е по инициатива на българската страна.

На разговорите присъстваха ръководни служители от двете структури, както и представители на съпределните регионални дирекции - РДГП „Русе“ и Териториалния инспекторат на граничната полиция в Джурджу и Териториалния инспекторат на бреговата охрана в Констанца.

Основна тема на разговорите бяха съществуващите възможности за засилване на взаимодействието по линия на гранично-полицейското сътрудничество между двете страни, както и справянето с актуалните миграционни предизвикателства.

По време на срещата бяха дискутирани и възможностите за засилване на общите действия по превенция срещу проявите на корупция и формирането на междуведомствена смесена работна група, на която да се обсъждат актуални проблеми, свързани с граничния контрол между двете държави, както и с перспективата за прилагане на компенсиращите мерки от момента на присъединяването към Шенген.

Припомняме ви, че на 8 декември 2022 г. Съветът на Европейския съюз по правосъдие и вътрешни работи отхвърли с 25 гласа "за" и два "против" предложението България и Румъния да се присъединят към Шенген.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари