Работата е ясна, щом и Ясен Тодоров се появи в национален ефир да защитава Гешев

0
Не бил убеден, че никой не повикал Борисов да даде обяснения за Мата Хари
Не бил убеден, че никой не повикал Борисов да даде обяснения за Мата Хари Снимка: БНТ

Работата е ясна.

Щом Ясен Тодоров, зам.-шеф на Националната следствена служба и един от върлите защитници на главния прокурор Иван Гешев излезе в национален ефир и обясни, че едва ли ВСС ще се произнесе в полза на искането до ВСС за предсрочното му освобождаване и повтори всички опорки на обвинението, значи работата е ясна, отбелязва Frog News.

Не бил убеден Ясен Тодоров, че никой не повикал Борисов да даде обяснения за Мата Хари, а по всички журналистически разкрития прокуратурата се самосезарала и извършила проверки. Даже за едно от твърденията на премиера Петков се води разследване, но данни, с които той разполага, в досъдебното производство не се съдържали. Тодоров можел да каже със сигурност, защото водил едно от разследванията.

Даже имало разпитани министри - и от кабинета на Борисов, и от служебния кабинет на Янев, и от настоящото правителство. 6 месеца продължавало да се води интензивно разследване. Но разкриването на корупционни престъпления било трудно, защото не било явно действие и двете страни имали желание то да остане скрито. Трудно било, но не било невъзможно...

Така каза Ясен Тодоров в ефира на БНТ. Опонира му Арман Бабикян, бивш депутат и част от движението "Ние идваме" с адв. Николай Хаджигенов.

Уви, коментарът на Тодоров идва просто като пригласяне на една песен, която прокуратурата започна неотдавна. Тя достигна своята кулминация преди няколко дни, когато прокуратурата привика на разпит настоящия премиер и началничката на кабинета му Лена Бориславова, за да говорят за списъците с имена на хора, отговорни за корупцията в страната. За тях Петков говорил по време на срещата с главния прокурор Иван Гешев. Премиерът на свой ред заяви, че ще отиде, но ще иска от обвинението информация докъде са разследванията на крупни скандали като този с "Осемте джуджета" и "БарселонаГейт". Прокуратурата отсече - информацията е публична и е в интернет.

"Защо журналистите в България, които са публикували тези имена, не са повикани от главния прокурор? Когато бившият премиер Борисов спомена, че знае коя е Мата Хари, никой не го повика. Защо така?", попита Арман Бабикян.

А иначе Ясен Тодоров посочи, че му станало смешно от приповдигнатата реакция на Кирил Петков за решението на Конституционния съд, че правосъдният министър в крайна сметка има пълното право да поиска от ВСС освобождаването на тримата големи в съдебната система.

"Смешно ми стана, че премиерът Петков е толкова превъзбуден и каза, че е щастлив от решението на КС… Да не забравяме, че само преди няколко месеца имаше едно решение, което каза, че указът на президента за назначаването на Петков за министър е противоконституционен. Какво произтече от това? Има си ред за всяко нещо, както има и за предсрочното освобождаване на главния прокурор", посочи Тодоров.

И отсече - на всички било ясно вече, че над главния прокурор не бил само Господ. Той можел да бъде разследван от всеки редови прокурор.

"Случвало ли се е такова нещо? Гешев обясняваше напоително, че от него нищо не зависи и той е един ръководител. И онзи ден видяхме отговарящият за нищо ръководител и неконтролиращият прокуратурата как вдигна един телефон и един прокурор изтърча да дава призовки на премиера на републиката. Нали нищо не зависеше от него? Той обясняваше, че е една невинна пеперуда", контрира Бабикян.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари