Путин вече не е „Доктор хонорис кауза“ на ВТУ

2
Академичният съвет на ВУЗ-а отне почетното звание на руския президент
Академичният съвет на ВУЗ-а отне почетното звание на руския президент Снимка: БГНЕС

Академичният съвет на ВУЗ-а отне почетното звание на руския президент

Академичният съвет на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” отне почетното звание „Доктор хонорис кауза“, присъдено на Владимир Путин преди 13 години, пише БГНЕС.

Настоящият съвет единодушно е отменил решението на предхождащия го от 26 януари 2009 г., с което на тогавашния министър председател на Руската федерация Владимир Путин е присъдено званието „Почетен доктор на Великотърновския университет“. То е връчено за приноса му към мирното развитие на съвременния свят.

Решението на Академичния съвет е отменено, защото е взето неправилно и не по статута за наградната система на ВТУ, коментира днес ректорът на ВУЗ-а проф. Христо Бонджолов.

Има решение на тогавашния Академичен съвет, но то е взето с доста нарушения на статута. Процедурата е започната неправилно и не е довършена, установи комисия, която назначих специално", посочи още ректорът на ВТУ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    oooh
    И това ми било "учени" хора...Колко са жалки, Божееее !!!!
  • -2
    6
    Запознат
    Ами то при Пламен Лекгоступ всичко беще такова - т.е. незаконно. С неговото ректорско управление се свързват едни от най-срамните години на тоза висше учебно заведение.. В резултат на пътуващите ПУЦ-ове, отпечатаха риевно и законни дипломи за висше образование, достатъчни за един народ - е, ако не като за Китай, то поне за Бразилия или Индонезия, т.е. държави над 200 милиона население А иначе браво за това решение. Срам и позор е един диктатор да бъде свързван с един български университет. Путин ще е срам да е доктор хонорис кауза дори и за Пернишкия или Полско Тръмбешкия университет.
  • -1
    5
    Вижист
    Ко туй ВТУ? Някой световно изветен ХуЙниверситет ли?
  • 0
    4
    darkaveng
    Срам ме от тези Идиоти, наричащи себе си "учени"! Идиоти 1/2, но и вашето време ще дойде...!
  • 3
    3
    123
    Целта е не да се отнеме някакво звание а да се нанесе обида. Това са и горе долу и 50% от всичките санкции, да унизят, да обидят.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари