Путин върза тенекия на папата

0
Руският президент Владимир Путин закъсня с близо час за срещата с папа Франциск
Руският президент Владимир Путин закъсня с близо час за срещата с папа Франциск Снимка: ipress.ua

Руският президент Владимир Путин закъсня с близо час за срещата с папа Франциск в сряда, съобщава изданието “Католик нюз сървис”.

Не е ясно какви са причините за гафа. Изданието уточнява, че личният секретар на Франциск монсеньор Георг Генсвайн излязъл да посрещне руския президент в 17,25 ч, а Путин пристигнал в 18,10 ч. Преди това Путин се срещна в Милано с италианския премиер Матео Ренци и разгледа “Експо 2015”, откъдето тръгна за Ватикана. Въпреки забавянето, което е рядко нарушение на протокола,

Франциск поздравил Путин на немски

– език, който руският президент знае добре от шпионската си дейност в ГДР. Според Ройтерс папата бил резервиран и подчертано официален при посрещането на Путин. Аудиенцията продължила 50 минути. Франциск призовал Путин и всички други групи в конфликта в Източна Украйна да положат искрени усилия за постигане на мир.

Путин подарил на папата пано с изображение на храма “Христос Спасител” и няколко тома на Православната енциклопедия. Франциск пък му дал медальон с Ангела на мира. “Евангелието внася светлина в живота ни и радост и там има геополитически размисли за нас и нашия живот”, заявил папа Франциск. Путин приключи вечерта в Рим, като се видя и с бившия премиер

Силвио Берлускони, който дошъл лично на летището малко преди руският президент на отлети.

В същото време Европейският парламент гласува резолюция, според която Русия вече не е стратегически партньор на ЕС заради нарушаването на демократичните принципи.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари