Путин си сложи втората доза ваксина срещу COVID-19

0
Президентът на Русия продължава да крие коя точно ваксина е получил
Президентът на Русия продължава да крие коя точно ваксина е получил Снимка: БГНЕС / архив

Президентът на Русия продължава да крие коя точно ваксина е получил

Владимир Путин заяви в сряда, че е получил втората доза ваксина срещу коронавируса и призова руснаците да последват примера му, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

Искам да ви информирам, че точно сега, преди да вляза в тази стая, получих и втората ваксинация“, каза той по време на телевизионна среща. „Предполагам, че вие, като се грижите за себе си и за близките си, ще направите същото и ще следвате моя пример“, добави той.

68-годишният руски президент получи първата доза на 23 март, отказвайки да каже коя от трите руски ваксини –„Спутник V”, EpiVacCorona или CoviVac - му е била приложена.

В края на март той призова руснаците да се ваксинират срещу коронавируса, заявявайки, че страната ще може да прекрати всички мерки за ограничаване на разпространението на вируса, когато около 70 процента от възрастните вече са ваксинирани. Той прогнозира, че това ще се случи до края на лятото.

Досега здравните власти на Русия са съобщили за над 4,6 милиона случая на заразяване с коронавирус и 104 000 смъртни случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари