Путин: Русия е способна да се справи с всякакви заплахи

2
Путин: Съществуват много заплахи, които не можем да предскаже
Путин: Съществуват много заплахи, които не можем да предскаже

През 2014 г. БВП на Русия е нараснал с 0,6%. Не допуснахме инфлационна спирала и скок на безработицата. Това заяви руският президент Владимир Путин на пряката връзка в отговар на въпросите на граждани, съобщава ТАСС.

Добивът на петрол е достигнал рекордните 525 милиона тона, каза той, цитиран от БГНЕС.

Путин смята, че правителственият план в периода на криза е внимателно обмислен и адекватно отразява състоянието на икономиката, макар че е можела да се действа и по-бързо. Според него действията на правителството и Централната банка по отпускането на пари на банковата система и другите мерки са правилни. Руският президент не вижда никаква катастрофа в бягството на капитали от страната. Той посочи, че активите на руските банки са достигнали 77 трилиона рубли, което надхвърля БВП на страната.

В същото време бюджетният дефицит е достигнал 3,7%, което според Путин е едно "приемливо ниво".

Проблемът не е в санкциите, а в това страната да започне да прилага по-съвършени методи на управление на икономиката, заяви Путин. "Това не се отнася директно към събитията в Украйна. Трябва да изпълняваме Минските споразумения. Ние правим това, а властите в Киев не бързат. Въпросът не е само в санкциите, а в това ние самите, в нашия собствен дом, в областта на икономиката да приложим по-съвършени способи за управление", поясни Путин.

Русия е способна да се справи с всякакви заплахи, ако запази консолидацията на обществото, заяви стопанинът на Кремъл. "Съществуват много заплахи, които не можем да предскажем", призна той. "Но ако запазим устойчивата вътрешнополитическа ситуация, запазим тази консолидация на обществото, която наблюдаваме, то тогава никакви заплахи няма да бъдат страшни за нас", подчерта Путин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари