Путин: Разработката на три ваксини показва технологичния и индустриален потенциал на страната ни

0
Най-известната е "Спутник V". Москва е одобрила също "ЕпиВакКорона" и "КовиВак".
Най-известната е "Спутник V". Москва е одобрила също "ЕпиВакКорона" и "КовиВак". Снимка: АП

Руският президент Владимир Путин приветства отговора на Русия на пандемията от новия коронавирус

Той заяви, че бързото разработване на три ваксини срещу вируса показва технологичния и индустриален потенциал на страната, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА

Путин обеща нови мерки за насърчаване на раждаемостта и повишаване на продължителността на живота, като призна, че пандемията се е отразила на демографските тенденции в Русия.

Целта е до 2030 г. средната продължителност на живота в Русия да достигне 78 години, заяви Путин, цитиран от ТАСС. Правителството в частност трябва да изпълни допълнителни мерки по противодействие на болестите, които са основни причини за смъртност, например сърдечно-съдовите заболявания, посочи той.

Путин предложи нови стимули за подпомагане на икономиката да преодолее последиците от пандемията и нови социални помощи за населението.

Путин заяви, че иска Русия да достигне колективен имунитет от КОВИД-19 до есента и призова руснаците да се ваксинират, предаде Ройтерс.

Русия е ваксинирала над 8 милиона души при население около 144 милиона, каза руски високопоставен представител миналата седмица. Не е ясно колко от тях са получили и двете дози ваксина. Самият Путин получи втората си доза миналата седмица.

Русия е разработила три ваксини срещу новия коронавирус.

Най-известната е "Спутник V". Москва е одобрила също "ЕпиВакКорона" и "КовиВак".

Путин направи годишното си обръщение пред стотици представители на руския политически и бизнес елит, както и представители на културните и религиозните среди.

Почти никой от тях не носеше защитна маска, каквато се изисква в Русия на подобни масови събирания на закрито, отбелязва ДПА.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари