Путин поръчал връщането на Крим

0
Пускат филм с откровения на президента Путин
Пускат филм с откровения на президента Путин

Руският телевизионен канал “Россия 1” ще покаже филм с откровени разкази на президента Владимир Путин за присъединяването на Крим към Русия, съобщи РИА Новости. Лентата, която е дело на Андрей Кондрашов, се нарича “Крим. Пътят към родината” (“Крым. Путь на Родину”) и скоро ще се появи на малкия екран.

“Поканих в Кремъл ръководителите на нашите специални служби, на министерството на отбраната и им поставих задачата да бъде спасен животът на президента на Украйна, иначе щяха просто да го унищожат казва Путин в разпокъсаните откъси от използваното във филма интервю. Той обяснява как точно са изтеглили бившия държавен глава Виктор Янукович от Украйна.

„Там бяха сложили тежки картечници, за да не разговаряме много-много. Ние се приготвихме да го изкарваме направо от Донецк, по суша, по море и по въздух. Това беше между 22-и и 23-и февруари, приключихме около 7 часа сутринта. И на раздяла аз казах на всички колеги: принудени сме да започнем да работим по връщането на Крим в състава на Русия, казва Путин, пише още РИА ”Новости”.

През октомври м.г. президентът за първи път публично призна че руските спецчасти са измъкнали Янукович. По думите му след разпадането на властта в Киев той помолил за среща и Путин му предложил да се видят в Ростов на Дон, “но се оказа, че той и в Ростов не може да стигне”. “Няма да крия, помогнахме му да се добере до Крим. Нямаше смисъл да се връща в Киев. Всички забравиха за всякакви договорености. Той помоли да го изведем в Русия. Което и направихме”, каза тогава руският лидер.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари