Путин покани евреите да се завърнат в Русия

0
Да идват при нас. От Съветския съюз си тръгваха, нека сега се върнат, каза руският държавен глава
Да идват при нас. От Съветския съюз си тръгваха, нека сега се върнат, каза руският държавен глава Снимка: Getty Images/Guliver

Евреите от страните в Европа да се заселят в Русия, защото така ще бъдат на сигурно място.

За това призова президентът Владимир Путин, след като се срещна в Кремъл с делегация на Европейския еврейски конгрес, Novini.bg.

Той подчерта, че Москва разглежда организацията като естествен съюзник в борбата срещу антисиметизма.

Според Путин Европейският еврейски конгрес се бори много ефективно срещу проявите на ксенофобия и на крайните действия на нетърпимост.

По думите му той е пряк партньор за запазване на спомена от Втората световна война, без да се изкривяват историческите факти, свързани с Холокоста, които Путин определи като "катастрофа от общочовешки характер".

Руският президент благодари и за действията на Европейския еврейски конгрес, че спират "открито и без колебания" всякакви действия на героизирането на режима на нацизма и фашизма.

Отговаряйки на реплика на ръководителя на Европейския еврейски конгрес Вячеслав Кантор за лошото и несигурно положение на евреите днес в Европа, които са подложени на натиск, Владимир Путин предложи на евреите, които не се чувстват в безопасност в Европа, да се преселят в Русия.

"Да идват при нас. От Съветския съюз си тръгваха, нека сега се върнат", каза руският държавен глава, цитиран от електронните медии в Москва.

В отговор Вячеслав Кантор заяви, че "това е принципно нова фундаментална идея" и обеща задължително да я обсъди на конгрес на организацията.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари