Путин отличи Рамзан Кадиров с ордена "Александър Невски"

0
Владимир Путин издигна Рамзан Кадиров в генерал-лейтенант за ролята му в инвазията в Украйна
Владимир Путин издигна Рамзан Кадиров в генерал-лейтенант за ролята му в инвазията в Украйна Снимка: ЕПА / БГНЕС

Владимир Путин издигна Рамзан Кадиров в генерал-лейтенант за ролята му в инвазията в Украйна

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров каза, че руският президент Владимир Путин го е наградил с орден "Александър Невски" за приноса му в социално-икономическото развитие на региона, предава ТАСС.

"По предложение на вицепремиера на Руската федерация Марат Хуснулин с указ на президента на Руската федерация бях награден с орден "Александър Невски" за големия ми принос в социално-икономическото развитие на Чеченската република и ефективно решаване на задачи от голямо национално значение", каза ръководителят на републиката в своя канала в "Телеграм", съобщава News.bg.

Той добави, че се е ангажирал да продължи да служи безкористно в полза на републиката.

"За мен е най-голямата чест да получа награда от президента на Русия. Благодаря на Владимир Владимирович Путин за доверието и постоянното внимание към развитието на нашия регион! За себе си възприемам наградата като аванс, приемам да продължа самоотвержено да служа за доброто на Чеченската република и нашата Велика родина - Русия", каза Кадиров.

Припомняме, че в края на месец март руският президент Владимир Путин издигна Рамзан Кадиров в генерал-лейтенант за ролята му в инвазията в Украйна.

Самият Кадиров често се изказва за развитието на военните действия там и съобщава за постигнати по-значителни завоевания, като падането на Мариупол и Северодонецк и не пропуска да похвали ролята на чеченските бойци в руската инвазия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари