Путин обяви условията за прекратяване на огъня

63
Само безусловно зачитане руските интереси ще реши въпроса в Украйна
Само безусловно зачитане руските интереси ще реши въпроса в Украйна Снимка: ЕПА / БГНЕС

По време на разговор с Еманюел Макрон

Френският президент Еманюел Макрон по време на телефонен разговор помоли руския президент Владимир Путин да спре войната и ударите срещу цивилни в Украйна. Това съобщи френският лидер в Twitter, предава Евроком.

Освен това Макрон призова Путин да гарантира безопасността на пътищата в Украйна и да запази гражданската инфраструктура на страната.

От своя страна Кремъл съобщи, че френската страна „изрази определени възгледи“ относно руската „специална военна операция за защита на Донбас“, а също така „изрази надежда за бързо уреждане на настоящия конфликт чрез диалог и преговори с Киев“.

Путин каза, че уреждането на конфликта в Украйна е възможно "при безусловно отчитане на законните интереси на Русия в областта на сигурността", се казва в изявление на Кремъл. Сред тези условия президентът на Русия посочи:

признаване на руския суверенитет над Крим;

демилитаризация и денацификация на Украйна;

осигуряване на неутрален статут на украинската държава.

Путин също така отбеляза, че руската страна е отворена за преговори с представители на Украйна и очаква те „ще доведат до желаните резултати“.

Президентът на Русия обърна специално внимание на факта, че руските въоръжени сили не заплашват цивилни и не нанасят удари по цивилни обекти. Заплахата идва от украински националисти, които използват цивилното население като жив щит, умишлено поставят ударни оръжейни системи в жилищни райони и засилват обстрела на градовете в Донбас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -92
    7
    Русенец
    Крайно време е да се отървем от русофилите в тази държава.те са толкова неграмотни, че в сляпата си вяра никога не разбраха, че Русия не ни е освободила.Тя винаги е искала да има излаз на протоците и да завладее Цариград.Пътят за там минава през завладяване на България.
  • -54
    6
    Още някой
    Украйна беше сиренцето в капана. Руснаците се полакомиха и капана щракна. Сега измъкване няма. Войната ще бъде дълга и скъпа, в същото време ще губят хора и техника всеки ден. В замяна ще получат съсипана държава и мразещи ги хора. Приходите им от газ и петрол ще намалеят, в същото време икономиката ще гълта вода от санкциите. А американците ще си продават оръжие на партизаните и шистов газ на Европа.
  • -15
    5
    Rednik
    Tocno taka putin n 1
  • 20
    4
    Иван
    Много заблудени телета на този звят. Мижитурка и прости папагали
  • 66
    3
    България
    Към госта ето 2 видеа които показват и доказват думите на Путин, всеки се е втренчил срещу Русия, но не вижда реално какво се случва. https://youtu.be/FG1fuhKwXVA https://youtu.be/BRvz5uP5E7s
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари