Путин изигра западните лидери като деца

1
Президентът на Русия изигра майсторски с помощта на Сирия лидерите на западните държави
Президентът на Русия изигра майсторски с помощта на Сирия лидерите на западните държави

Президентът на Русия изигра майсторски с помощта на Сирия лидерите на западните държави, които в играта изглеждат като любители. Освен това Путин ще продължава да укрепва позицията си, а скоро никой няма да посмее да направи нищо срещу Русия, пише wPolityce.pl.

"Путин изигра западните лидери като деца. За стабилизация на положението в Украйна сега можем само да си мечтаем", пише полският журналист Томаш Дормалевски на сайта wPolityce.pl. Владимир Путин е погледнал колодата от карти, стояща на масата и се е оказало, че всички те са му много познати. Освен това той удостовери своите стремежи и решения, защото играта се развива по сценарий, написан в Кремъл. Путин умее прекрасно да използва слабостта или отсъствието на компетентност на западните лидери и чрез темата за Сирия той ги притисна към стената.

"Той вече дълго време поддържа тайни и явни контакти с президента на Сирия, а също така е съставил план за борба с ислямистите, но на нас е известна само малка част от намеренията на руския президент. За останалото само можем да гадаем. И това протича вече дълги години. Путин играе игра,пълна с майсторски методи, а другите играчи зад масата, съревноваващи се с него, показват само любителско ниво", уверен е авторът.

"Президентът Путин тържествува, той е предвидил реакциите на Вашингтон, Париж и Брюксел относно неговите маневри и не сбърка никъде", добавя Домалевски. Сего отново ще го канят на най-важните срещи в света, но това не е всичко. той ще определя дневния ред на тези събития. Той добре използва картите си, козовете ще са му необходими за всички по-нататъшни действия. А всеки пореден акт на терора, за който на руските служби ще им е известно повече, отколкото на другите, ще укрепва позицията на Путин", подчертава журналистът.

Натрупващите се козове в "играта" ще бъдат използвани от Кремъл безжалостно. В близко време никой няма да направи нищо против Русия. "Москва ще продължава да се отнася по същия начин, както досега към Украйна. Това ще е така, докато украинците сами не се обърнат с молба за помощ. И Кремъл няма да им откаже помощ. Достатъчно е да се погледне на богатите и скъпоструващи сгради в Чечения", завършва полският журналист.

Източник: FRONT
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари