Путин има право да бъде президент до 2036 година

2
Средната избирателна активност в Русия надхвърли 60 процента
Средната избирателна активност в Русия надхвърли 60 процента Снимка: БГНЕС

Поправките в Конституцията на Руската Федерация са получили подкрепата на 74,18% от гласувалите, предава РИА Новости, като се позовава на първите резултати, публикувани от Централната избирателна комисия (ЦИК) на страната, съобщана Агенция Фокус 

Против са гласували 24,69%. Това са данните след обработката на 1% от бюлетините. Първи бяха затворени избирателните секции в Далечния Изток. Според първите резултати от обработването на протоколите 83,09% от гласувалите в Чукотка са гласували за, 74,02 в Сахалинска област, 73,7 в Приморие, 71,87 в Хабаровската територия, 65,33 в Якутия и в Забайкалски Край - 70,49 процента.

Средната избирателна активност в Русия надхвърли 60 процента, според информационното табло в информационния център на ЦИК.

Днес, 1 юли, е основният ден на общоруския вот за промени в Конституцията. Първоначално той бе насрочен за 22 април, но след това бе отложен заради епидемията от коронавирус. По-късно, като бе взета предвид епидемиологичната ситуация и необходимостта да се осигури безопасността на руснаците, бе решено да се гласува през седмицата - от 25 юни до 1 юли. За жителите на два региона - Москва и Нижний Новгород - организираха онлайн гласуване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари