Путин има български корени?!

0
Сигурно твърдението звучи кощунствено за височайшите Путинови уши
Сигурно твърдението звучи кощунствено за височайшите Путинови уши

Български учен направи сензационното изказване, че руският президент Владимир Путин има български корени.

Доц. д-р Добринка Райчинова е родена на 30 март 1939 г. в Казанлък. Завършила е инженерство и филология. Защитава дисертация в Московския държавен университет “Михаил Ломоносов”, информира ни ПИК.

След което е преподавала в Института за чуждестранни студенти /ИЧС/ и в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има множество изследвания в областта на лексикологията. Според доц. Райчинова, пра-прадядото на руския президент Владимир Путин е преселник от Чипровци, пише sedmica.bg преди време.

Тя базира своето твърдение на “История на България” на Иречек, където се споменава, че по време на Чипровското въстание /през 1688 г./ едно момче от рода Путини е оцеляло от клането, в което са избити всички знатни родове и техните потомци, участници във въстанието.

Това момче успяло с други бегълци да стигне до руската столица Санкт Петербург и поставя начало на рода Путини.

Нещо повече, Добринка Райчинова твърди, че българска кръв са имали и руските царе Петър Велики и Михаил Романов, както и писателят Лев Толстой – разбира се, става въпрос за родство с волжките българи, които Сталин злонамерено прекръщава на „татари”.

Друг руски учен -  акад. Рахимов – пък е издирил доказателства за етническия български произход на 12 руски царе и князе, 86 министри, 141 губернатори, 161 световноизвестни учени, 2023 дворяни!

Етническият българин проф. Алфред Халиков от Казан и Татяна Ярулина ал Булгари разкриха подробно произхода на над 500 видни руски фамилии, сред които Ахматови, Бердяев, Мичурин, Куприн, Годунов, Гогол, Бунин, Елцин, Жданов, Корсаков, Кутузов, Рахманинов, Суворов, Тимирязев, Тургенев, Тухачевски, Улянов, Хрушчов и др.

Но да се върнем на темата „Путин“. Историческият детектив Борис Цветанов насочва вниманието ни към една статия на бащата на българската етнография Димитър Маринов, отпечатана в „Сборник за народни умотворения, наука и книжнина“ от 1894 г., кн. 11.

Статията е посветена на историята на град Чипровци и твърди, че още преди окончателното падане на България под турско робство населеното място било с особени привилегии, а жителите - „освободени от всякакви даждия (данъци) и в самия град не смеел да замръква турчин“.

„Това – продължава Димитър Маринов – привлякло в Чипровци няколко болярски фамилии като Парчевичи, Тома-Гьоновичи, Княжевичи, Путини, Марини и др.“ Логиката сочи, че тези болярски родове няма окъде да дойдат, освен от Царевград Търново. Доказателството - в Чипровци махалите били обособени по социален признак, също както във Велико Търново са обособени кварталите Царевец и Трапезица. „Запазени са ония семейни различия, сянка на благородство, каквито срещнах в Търново, Свищов, Елена...“  - пише етнографът.

Заинтригувани от сензационното твърдение на д-р Райчинова, репортерите на портал „Гласът на България” потърсиха втори източник на информация за генеалогията на Владимир Путин.

За жалост, неговото родословно дърво показва, че първият Путин се е казвал Никита и е бил крепостен селянин на чичото на руския цар Михаил Романов.

Което не говори добре за кагебисткото разузнаване. А може би целта на кагебейците е била точно такава – Путин да си остане „чист руснак“.

Предвид на сегашната политическа конюнктура в Москва и внушенията на кремълската върхушка, че „България е предателска, вражеска страна“.

В този смисъл нашето твърдение, че Путин е с български произход сигурно звучи адски кощунствено за кремълските уши.

Както на нас би ни прозвучало едно твърдение, че премиерът Борисов е потомък на Баязид Йълдъръм, примерно…  

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари