Путин е готов за диалог с украинските власти

1
Това става ясно от днешния му разговор с Ердоган
Това става ясно от днешния му разговор с Ердоган Снимка: AFP / Getty Images

Руският президент Владимир Путин изрази по време на неделния телефонен разговор с турския му колета Реджеп Ердоган „готовността на руската страна за диалог с украинските власти и с чуждестранни партньори за разрешаване на конфликта“, съобщи прес-службата на Кремъл, цитиран от ТАСС.

В същото време беше обърнато внимание на безполезността на всякакви опити за проточване на преговорния процес, който се използва от украинските сили за сигурност за прегрупиране на своите сили и средства. В тази връзка беше подчертано, че спирането на спецоперацията е възможна само ако Киев прекрати военните действия и изпълни добре познатите изисквания на Русия“, съобщиха в Кремъл. „Изразена бе надежда, че по време на планирания следващ кръг от преговори представители на Украйна ще покажат по-конструктивен подход, който изцяло отчита нововъзникващите реалности“, допълниха от пресслужбата, предава БГНЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари