Пускат новото трасе на Дунав мост до 10 дни

1
Областният управител на Русе заяви, че проблемът със задръстванията няма да се реши, докато не построят втори мост при Русе
Областният управител на Русе заяви, че проблемът със задръстванията няма да се реши, докато не построят втори мост при Русе Видео: КИС 13

До 10 дни се очаква да пуснат новото трасе на Дунав мост между Русе и Гюргево.

Така на влизане в България, обслужването ще става на по 4 гишета за леките и тежкотоварните автомобили. Според областния управител Галин Григоров обаче чакането с часове ще продължи, най-вече на румънска територия, тъй като там нямат изградени допълнителни гишета, съобщи КИС 13.

Във връзка с петицията, за която ви съобщихме вчера, с искане за въвеждане на промени в организацията на движението на граничния пункт, областният управител Галин Григоров за пореден път заяви, че проблемът със задръстванията може да бъде решен само с изграждането на втори мост между Русе и Гюргево. Обслужването на автомобилите се бавело и заради засиления контрол.

До края на седмицата областният управител ще проведе срещи с институциите от Русе и региона, на които ще бъдат обсъдени възможни мерки за намаляване на задръстванията около Дунав мост и облекчаване на трафика.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари