Пуснаха под парична гаранция полицай, присвоил 26 000 лева

0
Крупната сума е била иззета като веществено доказателство
Крупната сума е била иззета като веществено доказателство Снимка: МВР / архив

Крупната сума е била иззета като веществено доказателство

Разследващият полицай от Пловдив, присвоил хиляди левове, е освободен от ареста срещу парична гаранция в размер на 5000 лева, съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, че служителят на реда откраднал сумата от 26 000 лева. Парите били иззети като веществени доказателства по досъдебно производство, по което той водел разследването. Впоследствие наблюдаващият прокурор от Районната прокуратура с постановление разпоредил връщането на парите на правоимащите лица.

Служителят на реда не върнал сумата и давал уклончиви отговори защо не е изпълнил разпореждането на наблюдаващия прокурор. На 22 май 2023 г.. е напуснал системата на МВР по негово искане. В хода на извършена проверка по случая бил призован в сектор "Икономическа полиция“ да даде обяснения за липсата на парите.

Вместо това той се опитал да напусне страната в посока към Нидерландия, като е бил установен на летището в София и задържан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари