Пуснаха под гаранция учителя, обвинен в изнасилването на ученичка в Асеновград

1
Мярката "домашен арест" била променена преди около 3 седмици, а родителите на момичето разбрали случайно
Мярката "домашен арест" била променена преди около 3 седмици, а родителите на момичето разбрали случайно Снимка: 24 часа / Никола Михайлов

Мярката "домашен арест" била променена преди около 3 седмици, а родителите на момичето разбрали случайно

Мярката за неотклонение на учителя по математика от Асеновград Атанас Басмаджиев, обвинен в изнасилването на непълнолетна ученичка, е била променена още веднъж от домашен арест на парична гаранция. Това съобщи бащата на пострадалото 14-годишно момиче, предаде 24 ЧАСА.

“Казаха ми познати, че са го видели в центъра. След това се обадих на адвоката си, за да видя дали е вярно това. Той провери и се оказа, че наистина мярката му е променена”, обясни родителят.

Майката и бащата на момичето разбрали за неприличните контакти на дъщеря им с учителя ѝ по математика от нейни съученички на 17 януари. След това се обърнали към директорката на СУ “Св. св. Кирил и Методий” Мая Краева, която подала сигнал в полицията и на 26 януари 39-годишният преподавател беше задържан. Ръководителката на учебното заведение заяви, че Басмаджиев е напуснал сам заради прекаран инсулт още преди да избухне скандалът.

Първоначално момичето отричало за контактите си с учителя и дори изтрило чатовете си с него. Бащата обаче се сетил за стария апарат на детето, който бил със счупен екран. Ремонтирал го възможно най-бързо и открил кореспонденцията между двамата, която започнала още когато момичето било на 13 години. Чатовете били предадени в полицията, а Атанас Басмаджиев - обвинен и задържан за 72 часа.

След като доказателствата излезли наяве, 14-годишната признала, че е имала сексуален контакт с 25 години по-възрастния педагог. Родителите ѝ попаднали на групов чат за летен лагер в Приморско, където Басмаджиев си говори свободно с децата за секс и алкохол. Харесал някои момичета за “асеновградски булки”, а ученичка от Раковски пита дали там имат секс инструктори. Въпреки, че никой в групата не е пълнолетен, учителят им предлагал да ги черпи с ракия за негово здраве и се хвали, че ходи на дискотека с още по-малки ученици.

Притесненият баща принтира чатовете и ги предава в полицията. “Не може да му се размине просто така. Няма да крия какво съм научил. Днес е моята дъщеря, утре ще е някоя друга. Този трябва да бъде спрян”, каза тогава 48-годишният родител.

На 30 януари Атанас Басмаджиев се изправи пред Районния съд в Асеновград, където се гледа мярката му за неотклонение. Докато охраната го вкарваше в сградата, родителите на 14-годишното момиче викаха по него “Чудовище! Какъв учител си ти”. В залата той поиска да бъде пуснат под домашен арест, а защитата му посочи, че връзката между него и детето била доброволна. Момичето само търсело контакт с преподавателя си. Въпреки това обаче 39-годишният мъж получи най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Седмица по-късно обаче при закрити врати окръжните магистрати в Пловдив го пуснаха под домашен арест, като мотивираха решението си със здравословното състояние на учителя и прекарания инсулт. “Болен бил. А като се възползваше от детето ни не беше болен”, викаше майката на пострадалото момиче на излизане от съда.

Мярката за неотклонение на Басмаджиев е променена последно преди около 3 седмици. Родителите обаче не знаят каква е причината за това. “Никой не ни уведомява. Ние все още нямаме такива права на този етап от производството и не са длъжни да се съобразяват с нас”, обясни адвокатът на семейството Борислав Мазнев.

Родителите все още са потресени от случилото се. “Как да ми стане по-леко, никога няма да съм по-добре”, коментира 48-годишният баща. По негови думи, дори Атанас Басмаджиев да получи доживотен затвор, пак не би му олекнало след случилото се с детето му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Непознат
    Не защитавам учителя ,но виждали ли сте нагли момичета които се надцакват с поведение и нахалство,the Девойчето само е търсило учителя
  • 6
    2
    Мром
    Да, така е! И не не е така ако става въпрос за тези, които на 13 години вече са с деца, а бащата го е яд, че останалите от класа са разбрали (разбирай целия град) и няма да вземе и лев.
  • 9
    1
    Фффффф
    Ето,това е отврат!!!!!Родителите или близките да му счупят главата на този изверг!!!!Виждате какво е нашето правосъдие!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари