Пускат платен "Фейсбук" и "Инстаграм" в Европа

1
Пускат платен "Фейсбук" и "Инстаграм" в Европа
Пускат платен "Фейсбук" и "Инстаграм" в Европа

Meta взе решението след поредица от по-строги правила на Европейския съюз

Компанията Meta обяви, че потребителите на Facebook и Instagram в Европа ще могат да купуват абонаменти, за да използват социалните мрежи без никаква реклама от следващия месец.

„За да се съобразим с развиващите се европейски разпоредби, ние въвеждаме нова опция за абонамент в ЕС, Европейско икономическо пространство и Швейцария“, се казва в изявлението на технологичната компания.

Meta взе решението след поредица от по-строги правила на Европейския съюз, предназначени да овладеят големите технологии, включително Общите регламенти за защита на данните (GDPR).

Правилата на ЕС са риск за доходоносните приходи на Meta от реклама, тъй като те се стремят да ограничат използването на данни на потребителите без съгласие.

Мета каза, че европейските потребители могат да се абонират срещу такса от 9,99 евро на месец в мрежата или 12,99 евро за мобилни телефони, използващи операционните системи iOS и Android.

Потребителите все още ще могат да се наслаждават на платформите безплатно с реклами, но информацията на тези потребители, които плащат, „няма да се използва за реклами“, съобщиха от Мета.

Само лица на 18 и повече години ще могат да купуват абонаменти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Рептила зукую
    И мангалката взе метлата и ви измете мета и пипета! И без вас боклуци св живее! Еврейчето женено за винг чун чайник няма да мре в лайна боклука! Пълвн рептил.
  • 6
    1
    Ортодокс
    Фейсбук,инстаграм да се изключи от контакта.Аут.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари