Пускат безплатен трамвай до 14 февруари

0
През цялото време в трамвая ще звучи виенска класическа музика от тазгодишния Новогодишен концерт на Виенската филхармония
През цялото време в трамвая ще звучи виенска класическа музика от тазгодишния Новогодишен концерт на Виенската филхармония Снимка: bgtransport.org

Всеки ден до 14 февруари пътуването без билет ще е напълно редовно, но само в ретро трамвая-емблема на града, съобщи БНТ.

През цялото време в трамвая ще звучи виенска класическа музика от тазгодишния Новогодишен концерт на Виенската филхармония, която ще пренесе пътниците в забележителностите на австрийската столица и на виенския валс. С това по своеобразен начин ще бъде отбелязана и 150-годишнината от премиерата на сцена на най-известния валс в света - "На хубавия син Дунав" на Йохан Щраус-син.

Ретро трамваят ще потегля в 12.00 часа, а обиколката ще продължава около два часа. Маршрутът започва от депо "Банишора" - Централна гара - бул. "Княгиня Мария Луиза" - ул. "Алабин" - ул. "Граф Игнатиев" - пл. "Журналист" - ул. "Граф Игнатиев" - пл. "Възраждане" - Петте кьошета - НДК - кв."Иван Вазов" - НДК - Петте кьошета - пл. "Възраждане" - бул. "Христо Ботев" - Централна гара - депо "Банишора".

Като част от програмата на Дните на Виена в София, от 12 до 14 февруари в мол "Сердика" ще бъде поставено 5-метрово прозрачно сърце, пълно с вафлички от традиционен виенски производител. На 11 февруари ще се състои ежегодния Виенски бал, а 13 и 14 февруари ще бъдат конферентни дни в "Квадрат 500". Програмата ще приключи на 14 февруари с Вечер на виенското вино в Централния военен клуб.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Вземи се ожени!
- Защо?
- Омръзна ми да ти гледам доволната физиономия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари