Пускат атракционно влакче по кея и главната улица в Русе

5
С предложение на кмета Пенчо Милков се определят два маршрута, които ще обхванат градски забележителности
С предложение на кмета Пенчо Милков се определят два маршрута, които ще обхванат градски забележителности

С предложение на кмета Пенчо Милков се определят два маршрута, които ще обхванат градски забележителности

Община Русе открива производство по издаване на заповед на кмета Пенчо Милков, с която се определят маршрути за туристически влакчета в Русе. Целта е да се достигне до важни туристически обекти в града – паметници, музеи, старинни сгради и други забележителности.

Заинтересованите от предложението могат да се запознаят с него всеки работен ден от 14 до 16 часа в сградата на Община Русе на бул. „Скобелев“ №45, ет. 2, стая 2 и да предлагат писмени предложения или възражения, предава БРЯГ.

Предложението е по искане на варненската фирма „ТУРИСТ ТРЕЙН ЕУ“ ЕООД.

Първият маршрут е от ресторант „Кенор“ в Парка на младежта по Централната алея, nокрай Тенис кортовете, алея „Младост“, алея „Перистери“, кръговото кръстовище на Дома на културата, ул. „Александровска“, ул. „Мостова“, жп прелез „Топлата вода“, алеите на Кея до Витата пасарелка и обратно: по алеите на Кея, жп прелез „Топлата вода“, бул. „Придунавски“, ул. „Независимост“, алея „Лилия“, зад Дома на културата, алея „Перистери“, алея „Стоян Брашованов“ до ресторант „Кенор“.

Вторият маршрут минава от Витата пасарелка, алеята на Кея, Дълбокия път, ул. „Райко Даскалов“, Информационен център „Часовника“, по пл. „Свобода“, ул. „Александровска“, пл. „Батенберг“, ул. „Иван Вазов“, ул. „Атанас Буров“, ул. „Гладстон“, пл.“Свобода - шадравана пред Общината, покрай „Дунав плаза“ до Информационен център „Часовника", ул. „Любомир Пипков“, ул. „Църковна независимост“, бул. „Придунавски“, кръговото кръстовище nри х-л „Рига“, Дълбокия път, алеята на Кея до Витата пасарелка.

Условието е влакчетата да бъдат с електрически или хибриден двигател, да включват влекач и до два вагона с максимален габарит: дължина - до 13 м и ширина до 1,8 м.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    13
    Наблюдател
    Очаквам скоро от НС нова изненада, да се появи такава с която Русе пак да се прослави като град на първите неща. Едно е да се плюе по някой, друго е доброто което той прави. Всеки гледа през начина на възприятията си. Всеки е израстнал до там до където са му възприятията и недоволните за това все ги има.
  • 1
    12
    FREDDY KRUEGER
    I WANT THE HORROR TRAIN TO GO NOW 🤪🥴🤪🥴🤪🥴😜😜🤪🥴🥴🤪🤪🥴🤪
  • 14
    11
    замислен
    на кмета влакчето му се привижда като икарус от старите ама не е икарус
  • 15
    10
    До сегашният и старият Кмет от...
    Моля натоварете се със целият Общински Съвет Русе двамата с администрацията областна и общинска.Качете и някой друг бивш и действащ полицай барабар с КАТ РУСЕ И РИОКОС РУСЕ.НАТОВАРЕТЕ и администрацията на ДАИ.Не забравяйте и човека с най голяма заплата в Русе и България.Качвайте се на влакчето и не спирайте денонощно да обикаляте целият град,най вече по често минавайте през же пе прелеза,пуф,паф,паф,пуф,ту,ту,туу.у.у.у.....ту.у у ....пуф,паф.......по често през прелеза,ехааааа какво шоу ще бъде и привличане на туристи с атракциона,истински атракцион......къде е телевизията да снима бе.......пуф,паф,паф,пуф ..... Ей забравих и представител на ВиК -Русе ,пуф,паф........ту,ту у у ... и Лама Христаманга Мамба Беланга....
  • 8
    9
    До Димитрова 3 ти коментар
    Не бъркай Виена Австрия,Пратера със Русе поляната на полянците :-) :-) за чорба,кебапчета и алъш вериш.......
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари