Новият супер танк на Русия

0
Новата версия танк Т-72М вече навлиза в руската войска и е предвидено да стане най-масовата машина в армията
Новата версия танк Т-72М вече навлиза в руската войска и е предвидено да стане най-масовата машина в армията

Новата версия танк Т-72М с повишена мощност на двигателя и усилена защита вече навлиза в руската войска и е предвидено да стане най-масовата машина в армията.

Новата машина била представена на парада в Москва на 9 май, съобщили производителите от „Уралвагонзавод”, по чиято инициатива е извършена модернизацията, пише Блиц.

От корпорацията добавили, че основното различие на новата версия от базовата Т-72БЗ е повишената с 35% мощност на двигателя (1130 к.с. вместо 840 к.с.), усилената динамична защита, наличие на противокумулативни решетки и обновено бордно оборудване. На него е инсталирано най-съвременното руско танково гладкоцевно 125-мм оръдие 2А46М-5. Танкът получил и лазерна система за отчитане на изкривяването на ствола (цевта) на оръдието след изстрела, което повишава точността на попаденията на снарядите.

„Очаква се този танк да стане най-масовият в руските Сухопътни войски” – добавили от УВЗ. До неговото равнище „М” ще бъдат модернизирани всички намиращи се във войските танкове Т-72Б3.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари