Публикуваха доклада срещу главния прокурор Иван Гешев

1
В него се казва, че Гешев е „извършил груби нарушения на закона и европейските стандарти в областта на наказателния процес”
В него се казва, че Гешев е „извършил груби нарушения на закона и европейските стандарти в областта на наказателния процес” Снимка: Георги Димитров, Дарик

Висшият съдебен съвет публикува доклада със сигналите от МВР срещу главния прокурор Иван Гешев

Документът беше изпратен до Министерството на правосъдието, посочи Darik

Според доклада, изпратен от силовия министър, Гешев е „извършил груби нарушения на закона и европейските стандарти в областта на наказателния процес”.

От своя страна главният прокурор Иван Гешев с писмо до ВСС поиска материалите срещу него да бъдат публикувани. От прокуратурата информираха, че Гешев е поискал да бъдат оповестени и 108-те страници към сигнала, събрани в приложение.

По-рано правосъдният министър в служебното правителство Янаки Стоилов свиква Висшия съдебен съвет (ВСС) заради сигнал срещу Иван Гешев и ще поиска прекратяването на неговите правомощия като главен прокурор на Република България. Пред журналисти той обясни, че преди два дни при него постъпила информация от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за допуснати нарушения от страна на главния прокурор.

 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари